Tunnelmia Pattijoki-päiviltä 2023

Tunnelmia Pattijoki-päiviltä 2023. Videot on kuvannut ja editoinut Timo Alila. Valokuvat ovat Timo Tervosen ottamia.


Vanhojen radioiden myyntinäyttely

Käsityöverstaalla on myös vanhojen radioiden myyntinäyttely (radiot 1930-60-luvuilta), useimmat hintaan 30-50 €.

Näyttelyyn voi tutustua myös ensi viikolla 7.-11.8. ma-pe klo 15-19, jos ei ehdi osallistumaan Pattijoki-päiville viikonloppuna.

Tulitikkuetikettinäyttely

Käsityöverstaalla on Pattijoki-päivien aikaan nähtävillä vanhojen tulitikkuetikettien näyttely, joka on koostettu Jouni Klaavun ja Aarne Kastellin kokoelmista. Ohessa pari tausta-artikkelia tulitikkutehtaista Suomessa ja tulitikkujen keräilystä.

Näyttelyyn voi tutustua myös ensi viikolla 7.-11.8. ma-pe klo 15-19, jos ei ehdi osallistumaan Pattijoki-päiville viikonloppuna.

Suomalaiset tulitikkutehtaatTulitikkuetikettien keräilyTrustivapaat tulitikut

Pattijoelle hopeaa Eläkeliiton SM-kisoista

Pattijoen kotiseutuyhdistys teki uuden aluevaltauksen urheilusponsoroinnin saralla lahjoittamalla Pattijoen edustusjoukkueelle pelipaidat Eläkeliiton lentopallon SM-kisoihin, jotka järjestettiin 22.5.2023 Vuokatin Katinkullassa.

Satsaus kannatti sillä Pattijoen edustusjoukkue voitti hopeaa sekasarjassa!

Pattijoen edustusjoukkueessa pelasivat Reijo Keskitalo, Hilkka Kumpulainen, Liisa Kari, Terttu Ehrola, Kari Romppainen, Ritva ja Tauno Sassali.

Uusi Pattijoki-paita

Uusi Pattijoki-paita julkistettiin Pattijoki-päivillä 2022. Paidan rintamuksessa on Ingon (Jukka Ingerttilä) piirtämä kuva Röyhy-veistoksesta. Röyhy-veistoksen on suunnitellut Markku Häyhä vuonna 2018. Veistos sijaitsee liikenneympyrässä Pyhtilänkankaantiellä.

Uusi paita on unisex paita eli sama malli käy sekä miehille että naisille. Kokoja löytyy XS-XXL väliltä. Paidan väri on musta. Paidan hinta on 15€.

Saatavana kotiseutuyhdistyksen varapuheenjohtajalta Jari Ingerttilältä (050-3821557).

Muut myytävät Pattijoki-tuotteet löydät täältä.

Suomen kotiseutuliiton ansiomerkit myönnetty Esko Ehrolalle, Jouni Klaavulle ja Esko Jokelalle

Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt 30.11.2021 hopeisen ansiomerkin Esko Ehrolalle sekä pronssiset ansiomerkit Jounu Klaavulle ja Esko Jokelalle kiitoksena kotiseudun eteen tehdystä arvokkaasta työstä.

Esko Ehrola on ollut Pattijoen kotiseutuyhdistys ry:n hallituksen jäsen vuodesta 2016 lähtien. Lisäksi Esko on ollut Raahe-seura ry:n johtokunnassa vuosina 2011 – 2013. Esko on ollut ”kantava voima” Kylä meren rannalle – Pattijoen kylän historiaa teoksen valmistumisessa toimiessaan sekä kirjaprojektin vetäjänä (Jukka Ingerttilän jälkeen), kirjoittajana että kirjan toimittajana.

Jouni Klaavu ja Esko Jokela ovat olleet Pattijoen kotiseutuyhdistyksen hallituksen jäseniä vuodesta 2015 lähtien. Jounilla on ollut keskeinen rooli Kylä meren rannalle -kirjaan liittyvien kuvien kerääjänä, kuvienkäsittelijänä sekä kirjoittajana. Lisäksi Jouni on toiminut Pattijoki-muistoissamme Facebook-ryhmän ylläpitäjänä usean vuoden ajan. Esko Jokela on tehnyt lukemattomia talkootunteja mm. Pattijoki-päivien järjestelyissä, eri talkoissa ja retkien järjestelyissä.

Lämpimät onnittelut ja kiitokset Eskoille ja Jounille kotiseudun ja kotiseutuyhdistyksen eteen tehdystä työstä!

Jouni Klaavu ja Esko Ehrola ansiomerkkien luovutus tilaisuudessa. Esko Jokela oli estynyt tulemasta tilaisuuteen, joten hänelle ansiomerkki ja kunniakirja on toimitettu postitse.

Pattijoen kotiseutumuseo Ojalan esittelyvideo

Olemme tehneet yhdessä Raahen museon kanssa esittelyvideon Ojalan kotiseutumuseosta, jonka välityksellä voi tutustua Ojalan historiaan ja kokoelmiin. Ryhmien on mahdollista tulla tutustumaan kotiseutumuseoon myös tilauksesta. Yhteyttä voi ottaa Arja Tervoseen (puh. 050 5766656).